2პროექტის მთავარი თემა: როგორ მზადდება ,,რაჭული ლობიანი’’?
3–4.ბავშვები ეცნობიან რაჭის, საქართველოს ერთ–ერთი ლამაზი კუთხის ტრადიციებს.
,,რაჭული ლობიანის’’მომზადების ტრადიცია , ერთ–ერთი ძველი ტრადიციაა რაჭაში და ის ახლაც აქტუალურია. რაჭაში, რაჭულ ლობიანთან ერთად, ღორის ქონის ან ლორის გამოყენების კულტურაც განსაკუთრებულია, რომელიც საქართველოს სხვა კუთხეებში არ გვხვდება.გაეცნობიან რომ ლობიანი ცხვება არა მარტო ტაფაზე, არამედ თორნეში და მისი ფორმა და გამოცხობის წესი განსხვავებულია.
5.მოსწავლეთა ასაკი: ჯგუფში გაერთიანდება 9–12 წლის მოსწავლეები.
6.ვადები /ხანგრძლივობა/: 20. 09 –20 .11.09.( 2 თვე).
7.მოსალოდნელი შედეგები: ბავშვები გაეცნობიან როგორ მზადდება რაჭული ლობიანი.ინფორმაციები აიტვირთება ბლოგზე და მომზადდება რეცეპტების ბროშურა.
8.რესურსები:
1. ფურცელი, კალამი, მობილური ტელეფონი(სურათებისთვის და ხმის ჩასაწერად),კომპიუტერი, წიგნები, ინტერნეტი.
2.ლობიანის გამოსაცხობად: ფქვილი, მარილი, დროჟი(ცომისთვის). ლობიო, ღორის ქონი, მარილი(შიგთავსისთვის).
9. პროექტის მსვლელობა: მასწავლებელი, ბავშვების აქტიური მონაწილეობით, ჩამოაყალიბებს საპროექტო ჯგუფს.
ბავშვები შეიმუშავებენ პროექტის გეგმას. მასწავლებელი აძლევს საჭირო მითითებებს.
განაწილდება მოვალეობები ჯგუფში.
მოსწავლეები იწყებენ ინფორმაციის შეგროვებას წიგნებიდან, ინტერნეტიდან და მოსლახეობიდან.
შეგროვილ ინფორმაციას დაახარისხებენ, შეიტანენ კომპიუტერში, დაამზადებენ ბროშურებს, ატვირთავენ ინტერნეტში.
ბოლოს კი, მოხდება პროექტის პრეზენტაცია დაგემოვნებით.
10. საგნებთან (საგნობრივ ჯგუფებთან) ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი: მატემატიკა,(ნაწილებად დაჭრა)გეომეტრია, (ფორმები)ბოტანიკა,(ლობიოს შედგენილობა)ხელოვნება,(გაფორმება) და კულინარია.
11.პროექტის ხელ–ლი: ნ.ღოღელიანი.
12.ხელმძღვანელის: ელ–ფოსტა:ngogeliani@gmail.com.
13. პროექტის ვებ გვერდი/ ბლოგი: ngogeliani. Blogpost. Com.
No comments:
Post a Comment